Vivienda Ganduxer
Back to basics: natural materials and open spaces

Vivienda Ganduxer

Back to basics: natural materials and open spaces

This spectacular apartment in the upper area of Barcelona has been converted from offices to housing. Ganduxer Housing is the second project of our clients, a couple and their daughter, which has prioritized the multipurpose and open spaces where natural materials predominate.

They wanted the renovation project to focus on creating a “home to live in”.

This apartment consists of a fully functional and spacious area, including the living room, kitchen and dining room. The following rooms that compose it are: a toilet, a complete suite with dressing room and dressing table, and a second bedroom with bathroom. In the central common area, three rooms coexist in perfect harmony. By eliminating walls and emphasizing rounded pillars, we have managed to provide sinuosity without breaking up the space. The furniture, with organic shapes and carefully selected, follows the same style, avoiding straight lines and alternating natural materials. We emphasize that throughout the house the wooden doors without frames, reaching up to the ceiling, emphasize the effect of perspective and amplitude. Being only one space, natural light penetrates easily from the living room, through the dining room and reaching the kitchen area. Neutral, earthy and white colors reign in this house, playing with touches of green and blue.

The kitchen area, which is clad in wood, plays with the parquet and visually expands the space. On the other hand, the oak wood cladding of the cabinets and the back wall allows hiding a door that gives access to the laundry room. It manages to bring sophistication and modernism thanks to the black touches in details such as the faucet, lights and stools. In the living room, a large carpet in blue tones, by CC-Tapis, stands out, which acts as a canvas, enhancing the neutral color palette. If we turn our eyes to the dining room, we contemplate how Vibia lamps provide a subtle division of spaces. These are suspended along a beautiful travertine table by Gubi, reminiscent of a sculpture carved in stone, combined with modern chairs model Dudet by Cassina. At the same time, we find sliding glass doors leading to a terrace with chill-out and dining area, allowing you to enjoy the outdoors and nature.

One of the essential needs transmitted by our clients was to dedicate a room to the powder room, and its walls have been decorated with natural linen paper. The result is a modern touch, but at the same time natural and coherent with the rest of the spaces. If we go to the children’s room, we find a small multipurpose room in which the greenish tones of the wall play with those of the bathroom. For the bathroom of the master suite, we were inspired by the concept of creating a spa, transmitting calm and well-being. We love the detail of the access door to the bathroom through the dressing room, which blends in with the walls of both rooms.

In short, this timeless design house with modern touches perfectly reflects the personality of our clients. It has managed to unify different spaces, softening lines and giving it that organic point that makes it so special. Nothing makes us happier that they have trusted us again for their second project, welcome home!

Interior Design Decor Barcelona | The Room Studio

This spectacular apartment in the upper area of Barcelona has been converted from offices to housing. Ganduxer Housing is the second project of our clients, a couple and their daughter, which has prioritized the multipurpose and open spaces where natural materials predominate.

They wanted the renovation project to focus on creating a “home to live in”.

This apartment consists of a fully functional and spacious area, including the living room, kitchen and dining room. The following rooms that compose it are: a toilet, a complete suite with dressing room and dressing table, and a second bedroom with bathroom. In the central common area, three rooms coexist in perfect harmony. By eliminating walls and emphasizing rounded pillars, we have managed to provide sinuosity without breaking up the space. The furniture, with organic shapes and carefully selected, follows the same style, avoiding straight lines and alternating natural materials. We emphasize that throughout the house the wooden doors without frames, reaching up to the ceiling, emphasize the effect of perspective and amplitude. Being only one space, natural light penetrates easily from the living room, through the dining room and reaching the kitchen area. Neutral, earthy and white colors reign in this house, playing with touches of green and blue.

The kitchen area, which is clad in wood, plays with the parquet and visually expands the space. On the other hand, the oak wood cladding of the cabinets and the back wall allows hiding a door that gives access to the laundry room. It manages to bring sophistication and modernism thanks to the black touches in details such as the faucet, lights and stools. In the living room, a large carpet in blue tones, by CC-Tapis, stands out, which acts as a canvas, enhancing the neutral color palette. If we turn our eyes to the dining room, we contemplate how Vibia lamps provide a subtle division of spaces. These are suspended along a beautiful travertine table by Gubi, reminiscent of a sculpture carved in stone, combined with modern chairs model Dudet by Cassina. At the same time, we find sliding glass doors leading to a terrace with chill-out and dining area, allowing you to enjoy the outdoors and nature.

One of the essential needs transmitted by our clients was to dedicate a room to the powder room, and its walls have been decorated with natural linen paper. The result is a modern touch, but at the same time natural and coherent with the rest of the spaces. If we go to the children’s room, we find a small multipurpose room in which the greenish tones of the wall play with those of the bathroom. For the bathroom of the master suite, we were inspired by the concept of creating a spa, transmitting calm and well-being. We love the detail of the access door to the bathroom through the dressing room, which blends in with the walls of both rooms.

In short, this timeless design house with modern touches perfectly reflects the personality of our clients. It has managed to unify different spaces, softening lines and giving it that organic point that makes it so special. Nothing makes us happier that they have trusted us again for their second project, welcome home!

Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Decor | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Decor Barcelona | The Room Studio
Interior Design Decor | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Decor Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Decor | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Decor Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Decor | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio