RECTOR UBACH HOUSE
An renovation of aesthetics

RECTOR UBACH HOUSE

An renovation of aesthetics

An interior design and décor project in a house located in the upper area of ​​Barcelona. The owners wanted to reconfigure the space and replace the furniture.

We took advantage of the natural light coming in from the windows, achieving the most efficient maximization of sunlight throughout the home. A masculine and understated style was created with the use of darker tones. Wood was chosen as the main material and so is featured in each area of ​​the house.

The optimization of the space and the creation of storage spaces were essential. To that end, a customized shelving unit was made to cover one entire wall. A partition was created to separate the living room, dining room, and kitchen areas, while at the same time unifying all three.

In the master suite, the headboard was covered with the owners’ preferred color, adding a personalized touch to the design. The bathroom was designed to contrast with the bedroom, offsetting the areas and creating a balance between them. Carefully chosen lighting was combined with fine wood in various hues.

Interior Design Decor Barcelona | The Room Studio

An interior design and décor project in a house located in the upper area of ​​Barcelona. The owners wanted to reconfigure the space and replace the furniture.

We took advantage of the natural light coming in from the windows, achieving the most efficient maximization of sunlight throughout the home. A masculine and understated style was created with the use of darker tones. Wood was chosen as the main material and so is featured in each area of ​​the house.

The optimization of the space and the creation of storage spaces were essential. To that end, a customized shelving unit was made to cover one entire wall. A partition was created to separate the living room, dining room, and kitchen areas, while at the same time unifying all three.

In the master suite, the headboard was covered with the owners’ preferred color, adding a personalized touch to the design. The bathroom was designed to contrast with the bedroom, offsetting the areas and creating a balance between them. Carefully chosen lighting was combined with fine wood in various hues.

Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design | The Room Studio
Reconfiguration of spaces and renovation of furniture added storage
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Decor | The Room Studio
Dark colors were chosen for both the floors and the walls of the master suite
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio