Chamberí Penthouse
A house to live with the five senses

Chamberí Penthouse

A house to live with the five senses

In the middle of the hustle and bustle of Madrid, the city that never sleeps, in the neighborhood of Chamberí, you will find this 200 m2 penthouse to live and share as a couple.

The main message was very clear: he wanted a peaceful space where he could disconnect after a long day almost as if it were a sanctuary: quiet, serene and pure. An oasis in the center of the busy capital of Madrid. For this we used both shapes and subtle colors and materials, with a neutral and stable chromatic palette, so that nothing would draw too much attention and have concordance and uniformity throughout the house.

Originally the attic was dark and partitioned, with an infinite corridor connecting the different rooms. One of the main objectives was to make it look much bigger, brighter and more spacious. For this we have played a lot with the new distribution, merging rooms between them to avoid divisions and get the maximum possible natural lighting. We have also played with curved shapes, always treated to bring sweetness to the spaces. On the other hand, verticality is emphasized with the use of furniture with vertical lines and lights, which has allowed us to achieve the height that the apartment lacked.

The housing achieved does not lose any square meter. We have achieved this by merging the dressing room of the bedroom suite with what was the old hallway. To do this and to give more theatricality to the space has made a dressing room with a vaulted ceiling which in turn connects with the different parts that are integrated into the same dressing room: a small desk, a full bathroom and a vanity area. All this treated so that natural light is received in all environments.

The exterior part of the house communicates with the interior through three sliding doors that allow to merge the two environments. On the terrace there is a relaxation and chill out area and another more social area, to eat and meet with friends.

Another of the key points of the project is the integrated comfort: a lighting study has been carried out which, according to the use made of each of the spaces, can be modified through home automation designed specifically for this project. With this same home automation system we also control the air conditioning, blinds and audiovisuals, thus achieving the most efficient and practical use that can be made of this oasis of peace.

Interior Design Decor Barcelona | The Room Studio

In the middle of the hustle and bustle of Madrid, the city that never sleeps, in the neighborhood of Chamberí, you will find this 200 m2 penthouse to live and share as a couple.

The main message was very clear: he wanted a peaceful space where he could disconnect after a long day almost as if it were a sanctuary: quiet, serene and pure. An oasis in the center of the busy capital of Madrid. For this we used both shapes and subtle colors and materials, with a neutral and stable chromatic palette, so that nothing would draw too much attention and have concordance and uniformity throughout the house.

Originally the attic was dark and partitioned, with an infinite corridor connecting the different rooms. One of the main objectives was to make it look much bigger, brighter and more spacious. For this we have played a lot with the new distribution, merging rooms between them to avoid divisions and get the maximum possible natural lighting. We have also played with curved shapes, always treated to bring sweetness to the spaces. On the other hand, verticality is emphasized with the use of furniture with vertical lines and lights, which has allowed us to achieve the height that the apartment lacked.

The housing achieved does not lose any square meter. We have achieved this by merging the dressing room of the bedroom suite with what was the old hallway. To do this and to give more theatricality to the space has made a dressing room with a vaulted ceiling which in turn connects with the different parts that are integrated into the same dressing room: a small desk, a full bathroom and a vanity area. All this treated so that natural light is received in all environments.

The exterior part of the house communicates with the interior through three sliding doors that allow to merge the two environments. On the terrace there is a relaxation and chill out area and another more social area, to eat and meet with friends.

Another of the key points of the project is the integrated comfort: a lighting study has been carried out which, according to the use made of each of the spaces, can be modified through home automation designed specifically for this project. With this same home automation system we also control the air conditioning, blinds and audiovisuals, thus achieving the most efficient and practical use that can be made of this oasis of peace.

Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Decor | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Decor Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Decor | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Decor Barcelona | The Room Studio
Interior Design Decor | The Room Studio
Interior Design Decor Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Decor | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Decor Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio
Interior Design Decor | The Room Studio
Interior Design Decor Barcelona | The Room Studio
Interior Design Barcelona | The Room Studio