Vivienda Balmes
La unió de lo clàssic i lo modern: projecte de reforma al cor de Barcelona

Vivienda Balmes

La unió de lo clàssic i lo modern: projecte de reforma al cor de Barcelona

Aquest projecte de reforma integral recull un habitatge de 200 m2 ubicat en una distingida finca règia al barri de Sant Gervasi-Galvany, Barcelona, ​​i està dissenyat per a una jove parella que acaben de convertir-se en pares.

L’espai es divideix en dues parts diferenciades: la zona de les habitacions i la sala d’estar, que és a l’exterior i molt lluminosa, i la zona d’aigües i servei que dóna a un pati comunitari interior, molt més fosca. És per això que es va buscar fer una sèrie d’obertures a la paret exterior per potenciar la projecció de llum natural cap a l’interior, sobretot a la cuina, on trobem unes portes corredisses de vidre que permeten l’entrada de la llum i fins i tot veure l’exterior.

Pel que fa a l’arquitectura, en tractar-se d’una finca règia s’ha intentat mantenir i respectar-la al màxim conservant les cornises, motllures, brancals i quarters de l’obra. Alhora, s’hi introdueix mobiliari i materials contemporanis que doten l’espai d’una modernitat exquisita, però sempre respectant l’originalitat de la casa.

La il·luminació s’ha millorat a totes les estances creant ambients lumínics agradables. Es juga amb la llum càlida i indirecta que permet transformar les diferents habitacions segons les necessitats del client i les sensacions cercades. Tot l’habitatge està domotitzat per poder controlar tant la llum, com les persianes i la climatització, cosa que permet recrear diferents ambients durant tot el dia.

Pel que fa a materials s’introdueixen fustes nobles, parquet amb punta d’Hongria en alguns espais i lamel·les rectes en altres per emfatitzar l’amplitud i separar els diferents ambients. Trobem també pedres naturals, com per exemple a la xemeneia de la sala d’estar i marbre al bany de cortesia.

La master suite es compon de diferents espais que han estat unificats convertint-se en un autèntic oasi de pau i desconnexió. El vestidor i la zona d’aigües es fusionen, creant una mena de spa que culmina amb una banyera exempta a la zona de la tribuna.

Perquè l’habitatge fos envoltant des de la primera petjada a l’interior s’han suavitzat les línies per maximitzar l’espai i donar-li un punt més orgànic i contemporani sense perdre l’essència de l’arquitectura original. En resum, el projecte de reforma s’ha centrat a maximitzar l’entrada de llum natural a l’habitatge sense perdre’n l’essència però aportant un aspecte modern i contemporani, alhora que orgànic i relaxant.

Interiorisme Decoració Barcelona | The Room Studio

Aquest projecte de reforma integral recull un habitatge de 200 m2 ubicat en una distingida finca règia al barri de Sant Gervasi-Galvany, Barcelona, ​​i està dissenyat per a una jove parella que acaben de convertir-se en pares.

L’espai es divideix en dues parts diferenciades: la zona de les habitacions i la sala d’estar, que és a l’exterior i molt lluminosa, i la zona d’aigües i servei que dóna a un pati comunitari interior, molt més fosca. És per això que es va buscar fer una sèrie d’obertures a la paret exterior per potenciar la projecció de llum natural cap a l’interior, sobretot a la cuina, on trobem unes portes corredisses de vidre que permeten l’entrada de la llum i fins i tot veure l’exterior.

Pel que fa a l’arquitectura, en tractar-se d’una finca règia s’ha intentat mantenir i respectar-la al màxim conservant les cornises, motllures, brancals i quarters de l’obra. Alhora, s’hi introdueix mobiliari i materials contemporanis que doten l’espai d’una modernitat exquisita, però sempre respectant l’originalitat de la casa.

La il·luminació s’ha millorat a totes les estances creant ambients lumínics agradables. Es juga amb la llum càlida i indirecta que permet transformar les diferents habitacions segons les necessitats del client i les sensacions cercades. Tot l’habitatge està domotitzat per poder controlar tant la llum, com les persianes i la climatització, cosa que permet recrear diferents ambients durant tot el dia.

Pel que fa a materials s’introdueixen fustes nobles, parquet amb punta d’Hongria en alguns espais i lamel·les rectes en altres per emfatitzar l’amplitud i separar els diferents ambients. Trobem també pedres naturals, com per exemple a la xemeneia de la sala d’estar i marbre al bany de cortesia.

La master suite es compon de diferents espais que han estat unificats convertint-se en un autèntic oasi de pau i desconnexió. El vestidor i la zona d’aigües es fusionen, creant una mena de spa que culmina amb una banyera exempta a la zona de la tribuna.

Perquè l’habitatge fos envoltant des de la primera petjada a l’interior s’han suavitzat les línies per maximitzar l’espai i donar-li un punt més orgànic i contemporani sense perdre l’essència de l’arquitectura original. En resum, el projecte de reforma s’ha centrat a maximitzar l’entrada de llum natural a l’habitatge sense perdre’n l’essència però aportant un aspecte modern i contemporani, alhora que orgànic i relaxant.

Interiorisme Decoració | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interiorisme Decoració Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interiorisme Decoració | The Room Studio
Interiorisme Decoració Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interiorisme Decoració | The Room Studio