Oficines Hatria
Una transformació elegant, moderna i atemporal

Oficines Hatria

Una transformació elegant, moderna i atemporal

Inicialment partíem d’unes oficines ja reformades de manera genèrica, sense cap ús concret. Un espai completament diàfan, nu, sense divisions, amb un terra tècnic i una il·luminació generalitzada.

L’objectiu era acomodar-lo per a una empresa patrimonial, dotant-lo de calidesa, equilibri i harmonia. El repte era convertir un espai d’oficines, que solen ser fredes i sense personalitat, en un indret molt familiar, acollidor, elegant i sobri. L’ús de la fusta i les formes corbes s’han combinat per transmetre la sensació de serenitat que buscava el client.

S’ha dissenyat una distribució d’acord amb aquestes necessitats. Havia de ser fluida i harmoniosa, tant a les sales de reunions com a zones comunes, office, recepció i despatxos per a directius. Un d’aquests despatxos havia d’estar enfocat a reunions més personals i un altre a un tracte més institucional, sense perdre el to desenfadat, que propiciés converses disteses i properes. Per això, l’interiorisme i la decoració havien de ser elegants però personals, lluny d’una cosa freda i hieràtica.

Les dues sales de reunions, disposades per a les juntes d’accionistes o comitès, havien d’acollir 8-10 persones i 4-6 persones respectivament i alhora transmetre amplitud i comoditat. S’ha aconseguit l’objectiu creant unes parets corbes que recorren els espais i permeten acollir les grans taules que presideixen les dues estances. L’interiorisme realitzat, per tant, es desposseeix d’uns paràmetres de vegades rígids, adaptant les necessitats reals del projecte.

Uns finestrals amplis recorrien les parets d’aquestes estances, deixant passar la llum de l’exterior. Per aconseguir que aquesta arribi a tots els despatxos, s’ha creat una segmentació d’espais amb grans vidrieres, cosa que permet una gran comunicació tant visual com de lluminositat, i que alhora dialoga amb les formes corbes i sinuoses que acullen el recorregut de forma amable.

La dificultat que trobem a l’hora de definir aquesta segmentació va ser la presència d’uns grans pilars situats al mig de l’espai. Es van tapar totalment a través de la seva incorporació a les particions, cobertes d’envans de fusta de castanyer i vidre.

Els despatxos previstos havien de tenir un caràcter més íntim, però alhora es volien transparents i oberts, i que els arribés la llum de la façana. Aquesta privadesa es va consolidar una vegada més amb la distribució dels espais, de manera que des de l’àrea de recepció quedessin fora del camp de visió. D’aquesta manera, es preservava la intimitat i privadesa buscades sense haver de col·locar tancaments opacs, sinó parets de vidre que filtraven la llum natural.

Per terra, s’ha introduït un paviment tècnic amb moqueta clara a tot l’espai, creant així un contrapunt de materials i un ambient amb confort acústic i de llum a l’interior.

La il·luminació és bàsica en tots els nostres projectes, i en aquest cas s’ha integrat al projecte segons les característiques de l’espai: s’ha aprofitat l’alçada dels aires perimetrals i la separació amb mampares i s’han ordenat els espais per alçada, il·luminant-los indirectament . A més, a cada sala s’ha il·luminat puntualment amb il·luminació decorativa.

Es tracta d’un projecte on s’han utilitzat materials nobles, colors clars i amb tocs de color negre que creen interiors reconfortants, ja que tenen la virtut de barrejar elegància i sobrietat amb un estil modern i atemporal.

Interiorisme Decoració Barcelona | The Room Studio

Inicialment partíem d’unes oficines ja reformades de manera genèrica, sense cap ús concret. Un espai completament diàfan, nu, sense divisions, amb un terra tècnic i una il·luminació generalitzada.

L’objectiu era acomodar-lo per a una empresa patrimonial, dotant-lo de calidesa, equilibri i harmonia. El repte era convertir un espai d’oficines, que solen ser fredes i sense personalitat, en un indret molt familiar, acollidor, elegant i sobri. L’ús de la fusta i les formes corbes s’han combinat per transmetre la sensació de serenitat que buscava el client.

S’ha dissenyat una distribució d’acord amb aquestes necessitats. Havia de ser fluida i harmoniosa, tant a les sales de reunions com a zones comunes, office, recepció i despatxos per a directius. Un d’aquests despatxos havia d’estar enfocat a reunions més personals i un altre a un tracte més institucional, sense perdre el to desenfadat, que propiciés converses disteses i properes. Per això, l’interiorisme i la decoració havien de ser elegants però personals, lluny d’una cosa freda i hieràtica.

Les dues sales de reunions, disposades per a les juntes d’accionistes o comitès, havien d’acollir 8-10 persones i 4-6 persones respectivament i alhora transmetre amplitud i comoditat. S’ha aconseguit l’objectiu creant unes parets corbes que recorren els espais i permeten acollir les grans taules que presideixen les dues estances. L’interiorisme realitzat, per tant, es desposseeix d’uns paràmetres de vegades rígids, adaptant les necessitats reals del projecte.

Uns finestrals amplis recorrien les parets d’aquestes estances, deixant passar la llum de l’exterior. Per aconseguir que aquesta arribi a tots els despatxos, s’ha creat una segmentació d’espais amb grans vidrieres, cosa que permet una gran comunicació tant visual com de lluminositat, i que alhora dialoga amb les formes corbes i sinuoses que acullen el recorregut de forma amable.

La dificultat que trobem a l’hora de definir aquesta segmentació va ser la presència d’uns grans pilars situats al mig de l’espai. Es van tapar totalment a través de la seva incorporació a les particions, cobertes d’envans de fusta de castanyer i vidre.

Els despatxos previstos havien de tenir un caràcter més íntim, però alhora es volien transparents i oberts, i que els arribés la llum de la façana. Aquesta privadesa es va consolidar una vegada més amb la distribució dels espais, de manera que des de l’àrea de recepció quedessin fora del camp de visió. D’aquesta manera, es preservava la intimitat i privadesa buscades sense haver de col·locar tancaments opacs, sinó parets de vidre que filtraven la llum natural.

Per terra, s’ha introduït un paviment tècnic amb moqueta clara a tot l’espai, creant així un contrapunt de materials i un ambient amb confort acústic i de llum a l’interior.

La il·luminació és bàsica en tots els nostres projectes, i en aquest cas s’ha integrat al projecte segons les característiques de l’espai: s’ha aprofitat l’alçada dels aires perimetrals i la separació amb mampares i s’han ordenat els espais per alçada, il·luminant-los indirectament . A més, a cada sala s’ha il·luminat puntualment amb il·luminació decorativa.

Es tracta d’un projecte on s’han utilitzat materials nobles, colors clars i amb tocs de color negre que creen interiors reconfortants, ja que tenen la virtut de barrejar elegància i sobrietat amb un estil modern i atemporal.

Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interiorisme Decoració | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interiorisme Decoració Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interiorisme Decoració | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interiorisme Decoració Barcelona | The Room Studio
Interiorisme Decoració | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interiorisme Decoració Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio
Interioristes Decoradors Barcelona | The Room Studio